+36 30 620 91 14

Régi ház elektromos felújítása

Az elektromos hálózat felmérése javasolt:

    - Lakás vásárlás előtt.
    - Lakásba való beköltözéskor.
    - Lakásfelújítás alkalmával.

Az egyik legkínosabb és legbosszantóbb dolog, ha a lakásvásárlás után, vagy lakásfelújítás után derül ki, hogy valami nem stimmel az elektromos hálózattal, nem beszélve arról, hogy plusz költségekkel járhat. Beköltözéskor az is előfordulhat, hogy több a fogyasztásunk, amit már nem képes kielégíteni a régi és elavult elektromos hálózat.

Fontos, hogy lakásvásárlás előtt, kérje szakember felmérését az elektromos hálózatra, hogy utólag ne érje meglepetés!

Amikor égett műanyag szagot érzünk háztartásunkban, vagy sercegő hangokat hallunk, esetleg vibráló, villogó lámpát észlelünk, vagy sötétben halványan izzó kötődobozt, esetleg szikrázó konnektort, akkor mihamarabb hívjon szakembert. A helyzet az, hogy a régi elektromos hálózatokban nincs se földelés, se érintésvédelmi relé, ami napjainkban már kötelező.

A megváltozott áramfelvétel miatt, a napjainkban nagy teljesítményű elektromos eszközök leterhelhetik a régi elektromos hálózatot. Ami igazán megterhelheti a régi elektromos hálózatokat az a klíma berendezés, sütő, mosógép, szárítógép és a főzőlap. Ebben az esetben javasolt a régi hálózatot megvizsgáltatni és amennyiben az szükséges, fel kell újítani, vagy új elektromos hálózat kiépítését kell végrehajtani, hiszen a megnövekedett terhelés miatt egyre gyakoribb lehet a biztosítékok leoldása, melytől a hálózat folyamatosan károsodhat és kialakulhat akár az egész háztartás áramellátásának megszűnése.

Kifejezetten fontos tehát akár felújításkor, vagy új helyre költözéskor az elektromos hálózat állapotának felmérése! Mivel a vezetékek a falban vannak, ezáltal láthatatlan a beköltöző számára, így javasolt szakemberhez fordulni az állapot megítélése érdekében. Gyakori megtévesztés lehet, hogy új helyre költözéskor a kapcsolók újak és azt az érzetet nyújthatják, hogy rendben van az elektromos hálózat, de ez sokszor valóban csak a látszat. Konnektorok és kapcsolók cseréje nem számít felújításnak!

Keressen minket bizalommal!